top of page

 

STEMMIG GENTS

TRAVEL SONGS

13u00 & 16u15 Sint-Baafsabdij / Refectorium

Hoe reist u en wat wil u ontdekken? Lieselot De Wilde neemt u mee op een zoektocht naar het hoe en waarom van onze reisdrift, aan de hand van liederen vanuit alle hoeken van de wereld. Songs of travel is de live-versie van haar videoproject Around the world in 72 songs. Gewapend met een draaiorgeltje gaat Lieselot op zoek naar liederen en hun componisten/ componistes – in de voetsporen van journaliste Nellie Bly, die in 1889-90 als eerste in 72 dagen om de wereld reisde. Ze brengt vandaag liederen uit India, Albanië, Bolivië en Kameroen. 

Prijs: gratis 

 

RONDLEIDING ABDIJ

16u15 Sint-Baafsabij / Startpunt: onthaal

Meer Stemmig Gent vindt plaats op en rond de unieke site van de voormalige Sint-Baafsabdij van Gent. Lang voor er sprake was van de Machariuskerk stond hier één van de grootste Benediktijnerabdijen van de Lage Landen.

De ‘Buren van de Abdij’ (‘een bonte groep buurtbewoners’) leiden je met graagte én enthousiasme rond door de ruïnes van deze fantastische abdij. Bekijk de wieg van Gent met kennersogen, zodat de polyfone muziek van Meer Stemmig Gent er nòg beter kan gedijen.

Prijs: gratis / max.30 personen (intekenen aan het onthaal)

bottom of page